Om knit by moltrup

Mine produkter og værdier

Jeg arbejder ud fra principper om bæredygtighed, høj kvalitet og unika produkter. Dette afspejles i de to ben min virksomhed står på: 

Håndfarvet garn

Størstedelen af min tid bruger jeg på at håndfarve garn på lækre luksusbaser. Det man være merino og silke mohair, men også andre mere specielle baser som Yak, Camel, Alpaca og silke. 

Jeg bruger syrefarver til farvning af mit garn. Det lyder måske lidt farligt, men garnet lægges i blød i helt naturlig citronsyre. Dette klargør fibrene, så de er i stand til at tage imod de farvepigmenter, jeg derefter lægger på i hånden. Det er en konstant proces at farve garnet så bæredygtigt som muligt, og med brug af så lidt vand og el jeg kan slippe afsted med. Derudover arbejder jeg ud fra et princip om mindst mulig spild, både under farvning, men også i fragt og emballage. 

Derfor har vi også opsat solceller på taget af værkstedet, som det meste af produktionen nu

Ensfarvet garn

Udover det håndfarvede garn, har jeg også udviklet en linje af ensfarvet garn i forskellige fibersammensætninger. Jeg har fx en Kid Silk, der nok er den bedste på markedet og fås i et udvalg af flotte farver der passer til det håndfarvede. 

  • Derudover har jeg en mere bæredygtig og "rå" tilgang til det andet ensfarvede garn jeg har. Det er fx Alpaca, der ikke er forarbejdet ret meget, og derfor ikke har været mange processer igennem. Det er en super blødt, men også uforfinet garn. Det ensfarvede garn har en masse forskellige certifikationer der sikrer ordentlige forhold for både dyr og mennesker, og en klima og miljø bevidsthed der sørger for at produktionen har mindst mulig indvirkning på vores klode.